Az SMD technológia fejlődése jelentősen visszaszorította a hagyományos alkatrészeket, azonban alkalmazásuk sok esetben ma is elkerülhetetlen.  Jellemző passzív alkatrészek a csatlakozók, kapcsolók, kondenzátorok, amelyek az elektronikai gyártásban mással nem helyettesíthetők.

Napjainkban is gyakori a vegyes szerelés, ahol a nagy kapacitású kondenzátorok, tranzisztorok, induktivitások, trafók, mechanikai elemek, valamint kapcsolók és csatlakozók kerülnek elhelyezésre az SMD alkatrészek mellett.

Az alkatrészek előkészítését speciális gépekkel és eszközökkel végezzük, melyek biztosítják az egyenletes lábkivezetéseket. EBSO és ITECO gépeinkkel hevederezett, axiális alkatrészek méretre hajlítását és vágását tudjuk vállalni, speciális és egyedi fejlesztésű előkészítő eszközeinkkel az egyedi igényeket is ki tudjuk elégíteni.

Albacomp EA EMS THT szerelés

A hagyományos alkatrészek beültetését évtizedes gyakorlattal rendelkező munkatársak végzik, ESD védelemmel ellátott környezetben, korszerű ERSA és JBC munkaállomásokkal.

Nagyobb szériáknál, ahol fontos a forrasztás minősége és az ismételhetőség, illetve nehezen hozzáférhető és átmelegíthető alkatrész lábak fordulnak elő, szelektív forrasztó állomással dolgozunk. Ennek a korszerű technológiának köszönhetően egyszerű, ismételhető és költséghatékony gyártási folyamatot érhetünk el.