Szelektív forrasztás

Furatszerelt alkatrészek tökéletes és gyors forrasztása.

Megrendeléseink között egyre gyakoribbak az olyan NYÁK panelek, ahol furatszerelt (SMT és THT) komponensek is megtalálhatók, a megnövekedett vevői igényeket az ERSA Versaflow szelektív forrasztógép segítségével még jobban ki tudjuk elégíteni. Automata szállítórendszer viszi a paneleket a gépbe, ahol felkerül rájuk a (No-Clean) flux, majd a két oldali előmelegítést (bonyolultabb nyákoknál előnyös) követően történik a forrasztás kiváló minőségben.

A szelektív forrasztás különösen előnyös nagyobb szériáknál, ahol fontos a forrasztás minősége, továbbá olyan alkatrészek esetén előnyös, ahol a hagyományos kézi forrasztással nehezen melegíthetőek át az alkatrészek lábai, vagy nehezen hozzáférhetők. A folyamatos minőség biztosítása mellett további előnye, hogy tisztán dolgozik így nem igényel további tisztítást (vegyszeres mosás) a forrasztást követően.

 

Albacomp EA EMS szelektív forrasztó állomás

 

Tulajdonságok:

  • Különböző fúvóka méret különböző forrasztási típusokhoz
  • Egyszerűen és gyorsan programozható
  • Pontos szállító és befogó rendszer
  • Tökéletes előmelegítés funkció

 

 

A modern beültetőgépek folyamatos fejlődése mellett továbbra is szükség lesz hagyományos alkatrészek (csatlakozók, teljesítmény alkatrészek, transzformátorok stb.) beültetésére és forrasztására. A kézi forrasztás nagyban függ az operátorok napi teljesítényétől, így a forrasztás minősége nem lesz állandó. A szelektív forrasztó köszönhetően az automata rendszerének nagy sorozatban képes kontrollálható paraméterek mellett egyenletes minőségben beforrasztani a furatszerelt alkatrészeket, köszönhetően a X–Y–Z irány-ban szabadon mozgatható forrasztómoduljának. Az előkészített NYÁK panelek betöltését követően a program alapján a szórófej felviszi a fluxot (folyasztószert), majd a két oldali előmelegítést követően megkezdődik az alkatrészek forrasztása. A folyamatokat nagyfelbontású kamera segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhetjük, így a folyamat paraméterei minden kártyára vonatkozóan dokumentálhatók lesznek. Ez számunkra fontos, hiszen sok orvosi elektronikát gyártunk, ami megkövetelik a pontosan megismételhető, állandó minőséget, melynél a folyamat paraméterei minden egyes kártyára vonatkoztatva dokumentálhatók, nyomon követhetők. Könnyen programozható ami jelentősen megkönnyíti a munkánkat, hiszen a termelésben igen gyakori a termékváltás.

A munkaterület: egy panel adagoló segítségével a betöltés automatizálható, a szállítószalag (konvejor) minden munkafázisban megállítja és rögzíti a szerelés alatt álló NYÁK lapot. A folyasztószert a fluxer modul viszi fel, amely X-Y irányban mozog, ezáltal lehetővé teszi, hogy csak a forrasztandó területre kerüljön a lehető legkevesebb mennyiségben. Így elkerülhető a kártya beszennyezése, ezáltal nem szükséges a panelek utólagos mosása. Az előmelegítést infrasugárzók biztosítják a bonyolultabb kártyák esetén szükséges a két oldali előmelegítés, hogy a furatkitöltés megfelelő legyen mindamellett, hogy a felső fűtőrendszer (meleg levegős) nem károsítja a hőre érzékeny alkatrészeket (hangszóró, LCD kijelző). A Versaflow technológiai előnye, hogy a kártya a teljes folyamat alatt vízszintesen marad, a Z-X-Y irányban mozgatható szervóhajtású forraszkád. A forrasztás bármilyen irányból végezhető, a csomópontokat egyesével vagy egymás után is forraszthatjuk és a szélesebb fúvókával akár két lábsor is forrasztható egyszerre. A szabályozhatóság számos új lehetőséget biztosít  a precíz sorozatgyártásban. A fúvóka nitrogén-atmoszférában dolgozik így minimális salak képződik. Minden statikus és dinamikus jellemzőt tudunk programozni és folyamatosan monitorozni (úgymint forraszszint, hullámmagasság, hőmérséklet, offszet). A karbantartás egyszerű és gyorsan elvégezhető, számos kiegészítő érhető el, a fúvókák mágnesesen vannak rögzítve, így cseréjük gyors és könnyű.

 

További szolgáltatások